Berichten >> Weekberichten >> Aanstaande zondag
Gemeentebrief van deze week 
 

 

GEMEENTEBRIEF

Informatie ter plaatsing in de gemeentebrief dient uiterlijk woensdagavond om 20.00 uur ingeleverd te worden bij de heer Wiert Wiertsema telefoon: 076-5014338,
E-mail: tgcommunicatie@protestantsettenleur.nl

 

ZONDAG 9 DECEMBER 2018 - TWEEDE ZONDAG VAN ADVENT

 

LITURGIE 9 december 2018               

 

Zingen:

Lied 72:1, 4 en 6

Lied 463:1-8 in wisselzang

Lied 464:1-6 in wisselzang

Lied 433:1-5

Lezing: Lukas12:39-56

 

Gedicht bij de kaars

Nu mogen er twee kaarsjes aan,
ons wachten wordt beloond.
Het wordt steeds lichter in de kerk,
het huis waarin God woont.

 

 

VOORGANGER

In deze dienst zal voorgaan mevrouw ds. J.H. Veldhuizen te Zandhoven (B).

 

LITURGISCHE SCHIKKING

Populus Sion=volk van Sion

Een groene kaars voor aanvang van het leven.

Een 2e kaars gaat vandaag branden

om wat Jesaja eens heeft voorspeld.

Laat die profetie niet in het verleden verzanden,

Jezus, het vredekind, zal komen om te strijden tegen geweld!

 

KINDERNEVENDIENST

Op deze zondag is er voor de kinderen van de basisschool weer kinderdienst 2.0. Deze dienst begint tegelijk met de gewone kerkdienst.

 

COLLECTES

De eerste collecte is bestemd voor Kerk in Actie.

Vandaag besteden we weer speciale aandacht aan ons eigen project in Indonesië.

 

De tweede collecte is bestemd voor het eigen kerkenwerk.

 

OVERIGE MEDEDELINGEN

BLOEMENGROET

De bloemen uit deze dienst gaan als groet van de gemeente naar de familie Geleijns, sectie noord.

 

STAMTAFEL ACTUEEL

Op woensdag 12 december is het weer Stamtafel Actueel. De kerk is die ochtend open en vanaf 10.00uur staat de koffie klaar. De vorige keer was het echt heel gezellig. Dus iedereen welkom. Gewoon een ontmoeting, een kletspraatje en/of een goed gesprek. We zien wel wat er ter tafel komt. En wie er aan tafel zitten. Heel welkom allemaal.

 

KERSTFEEST VOOR DE KINDEREN

Een oproep voor kinderen en pannenkoekenbakkers

Op maandag 24 december a.s. is het zo ver. Kerstfeest voor de kinderen in de Baai. Om 19.00 uur is er een leuke kinderkerstdienst voor jong en oud. Dus neem je ouders, oma’s, opa’s en iedereen die je kent gewoon mee. En bespeel jij een instrument of heb je een groot talent wat ook wel een beetje bij Kerst past (bv. kun je goed voorlezen of heb je een mooi verhaal of kun jij beregoed knutselen), laat het ons weten. Misschien mag dan ook jij schitteren naast de grote Kerstster natuurlijk. Wil jij wat doen in deze dienst, geef het door aan Annemieke van Beek (tel: 0768872087) of aan je dominee.

En natuurlijk is er ook weer de mogelijkheid om pannenkoeken vooraf te komen eten in de kerk. Je bent welkom op 24 december om 18.00 uur in de kerk samen met broertjes, zusjes, papa’s, mama’s en wie dan ook maar. Wel graag even opgeven. Anders hebben we niet genoeg pannenkoeken. Wil je mee eten, dan kun je je opgeven voor 20 december bij Francine Alberts. En pannenkoekenbakkers kunnen we natuurlijk ook goed gebruiken. Wie bindt de schort aan op 24 december en zorgt voor een stapel lekkers. Ook dit kan doorgegeven worden aan Francine Alberts .

 

KERSTLICHTJESTOCHT

Op dinsdag 18 december zal er een kerstlichtjestocht voor ouderen worden gereden met een aantal auto’s. De activiteit staat al goed in de steigers. Vijf chauffeurs zijn al gevonden. We zijn echter nog op zoek naar een tweetal chauffeurs met auto waarin 3 passagiers kunnen meerijden. Wat is de bedoeling: Verzamelen in de kerk om 15.15 uur. Na koffie/thee en een kort liturgisch moment wordt er in auto’s een lichtjestocht verreden langs bijzondere kerstplekken. Paul Demper heeft al een mooie lichtjesroute gemaakt. De afsluiting is in de Menmoerhoeve, waar nog een drankje gedronken wordt. Zoals gezegd: We hebben nog een tweetal chauffeurs nodig. Verder is er (omdat zich al wat mensen hebben opgegeven) nog plaats voor ongeveer 11 deelnemers. Wilt U mee of wilt U chaufferen of wilt U mee met de tocht dan kunt U zich z.s.m. (eerst komt, eerst maalt) opgeven bij Paul Demper. 0765037050.   Er zijn op dit moment van schrijven zeker nog plaatsen. Dus gaat U fijn mee. Altijd weer gezellig.

 

TOT SLOT

Vrede en alle goeds van Ds. Ellen van Sluijs

 

SOBERE MAALTIJD PETRUSKERK

In de aanloop naar het Kerstfeest organiseert de Locatiecommissie van de Petruskerk in samenwerking met het Oecumenisch Overleg een sobere maaltijd.

Deze zal plaats vinden op woensdag 12 december om 18.00 uur in de Petruskerk. Er wordt begonnen met een korte, sfeervolle vesperviering (18.00 uur) waarna we met elkaar aan tafel gaan. Als u deel wilt nemen aan de vesperdienst en de sobere maaltijd, kunt u zich opgeven bij de pastorie Lambertus 076–5012281 of bij de pastorie Petrus 076–5012385. Beide pastorieën zijn bereikbaar op werkdagen tussen 10.00–12.00 uur.

Aanmelden is niet noodzakelijk maar wel heel erg wenselijk i.v.m. de voorbereidingen.

Iedereen is van harte welkom.

 

VERKOOP AMANDELSTAVEN

U bent nog in de gelegenheid om  onze heerlijke amandelstaven voor ons project Yabima te bestellen. De 2e verkoopdag is op zondag  23 december .De bestellijst voor deze zondag ligt voor U klaar. Mocht U een grotere bestelling willen doen of U wilt op een andere dag geleverd hebben, neem dan even contact op met een van de leden van de werkgroep. De werkgroep ZWO bedankt U alvast voor uw bijdrage.

 

OUDERENSOOS

Op zaterdagmiddag 15 december a.s. hopen wij met de leden van de Ouderensoos het kerstfeest te vieren.

We lezen het verhaal van de geboorte van Jezus en we luisteren naar een vrij kerstverhaal.

En natuurlijk worden ook de kerstliederen met elkaar gezongen. .

We starten deze kerstmiddag om half 4 ’s middags omdat er aan het einde van de middag gezamenlijk gegeten wordt.  Rond half 7 ’s avonds sluiten we af en gaat iedereen weer huiswaarts.

 

VOLGENDE KERKDIENST

Zondag 16 december (3e zondag Advent) zal voorgaan mevrouw ds. Ellen  van Sluijs

Bij de collectes besteden we weer speciale aandacht aan de collecte voor het eigen kerkenwerk.

 

DE KERKENRAAD WENST U EEN GOEDE DIENST